Flera lånevarianter hos Nordea

Nordea, en av Nordens största banker, har flera olika former av lån i sitt utbud. Deras bolån gör det möjligt att låna upp till 85 procent av bostadens värde, använder bostaden som säkerhet i form av hypotekarisk pant, och man kan själv välja räntebindningstid. I dagsläget får man en räntesats på 2,98 procent om man binder tre månader, och 3,98 om man binder över åtta år. Nordea erbjuder även billån i form av deras Bil- och Fritidskredit, som är lån från 100 000 kronor och uppåt och för närvarande har en ordinarie ränta på 5,9 procent.

Nordea har även privatlån där man kan låna utan säkerhet så som pant eller borgen. Dessa får tas för valfritt ändamål och kan ha en återbetalningstid upp till tolv år. Här är ordinarie räntan 8,95 procent för belopp under 100 000 för närvarande och 8,7 för större summor.

Nordea bildades år 2000 genom en sammanslagning av flera banker, bland annat Merita-Nordbanken och har sitt huvudkontor i Stockholm, men en stor del av verksamheten även i övriga Norden och flera Östeuropeiska länder.