Låna upp till 400,000 kr utan avgifter. Vi listar ett flertal aktörer för att ni ska kunne hitta ett alternativ som passar er. Låna till bil, resa, reparationer.

Privatlån med låg ränta

Ibland kan man behöva ett tillskott i kassan för att klara av den vardagliga ekonomin, julhelgen, en semester eller en ny snurra till båten. Om man inte kan låna av släkt och vänner så kan ett privat lån men låg ränta vara den bästa lösningen. Om du nu behöver ett privatlån är det bra att först jämföra de olika bankerna och låneinstitutens räntor och avgifter för få möjlighet att hitta det billigaste. Det du då framförallt ska kolla är räntenivån, avgifter och amorteringskrav.

Långivare Maxlån Ränta från* Mer info
10 000 - 500 000 kr 2,95 %
5 000 - 600 000 kr 6,99 %
600 000 kr 2,95 %
500 000 kr 2,9 %
*Räntan för lånen är individuell och bestäms av dina förutsättningar.
i.u = ingen uppgift

Privatlån är lån för konsumtion utan krav på säkerheter

Privatlån är lån som inte kräver någon formell säkerhet (så som borgen eller pantsättning) och som ges för konsumtion. Återbetalningen sker i regel amorteringar, det vill säga delbetalningar, men det finns även privatlån som betalas tillbaka som ett engångsbelopp.

Att ta hänsyn till när man tecknar privatlån och väljer mellan olika upplägg är därför bland annat avbetalningsperioden och frekvensen av avbetalningar. Dessutom varierar givetvis räntorna mellan olika lån, vilket naturligtvis är en annan viktig faktor att se över för att få ett så fördelaktigt lån som möjligt. Därtill är det vanligt att det förekommer uppläggningsavgifter (engångskostnad för att administrera lånet) och andra avgifter, så med alla dessa faktorer sammanvägda kan man välja det lån som passar ens egna förutsättningar och behov allra bäst.

En äldre benämning för denna typ av lån, som fortfarande används ibland, är blancolån.

Lån med betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar så kan det vara svårt att hitta riktigt billiga privatlån, men det finns flera aktörer som erbjuder lån till även för denna grupp. Så även här är det aktuellt att göra en jämförelse för att hitta det bästa. Bland annat Lendo erbjuder lån upp till 60.000 för den som har betalningsanmärkningar.