Volymrabatt på stora bolån hos Skandiabanken

Skandiabanken har upplägg för bolån och privatlån. Bankens bolån utmärker sig bland annat genom en volymrabatt på hela lånen för dem som överstiget en miljon kronor. Bolånen ges för 85 procent av marknadsvärdet för villor, fritidshus och bostadsrätter, från 200 000 kronor. Räntan kan bindas tre månader eller ett, två, tre eller fem år framåt. Avbetalningstiden kan sättas till 30, 35 eller 40 år. Vid tre månader är ordinarie ränta 2,97 procent i dagsläget, och för fem år är den 3,34 procent. Ingen uppläggningsavgift tillkommer.

Skandiabanken erbjuder även privatlån upp till 200 000 kronor utan säkerhet (det vill säga ingen pantsättning, borgensman eller liknande). Den rörliga räntan är i dagsläget 6,74 procent för dessa lån. Inte heller här tillkommer några andra avgifter, och man kan välja avbetalningstakt själv upp till tio år. Man måste vara fyllda 18 år och ha en inkomst på minst 90 000 kronor.

Skandiabanken är helt och hållet ägt av moderföretaget Skandia, ett av landets största försäkringsbolag och startade 1994 som en telefonbank. I dag är en utpräglad internetbank, som bedriver sin verksamhet på nätet och endast har ett kontor. Banken finns även i Norge och Danmark.